tennis-elleboog

Tennis is een geweldige sport die zowel plezier als lichaamsbeweging biedt. Maar soms worden we geconfronteerd met kleine hindernissen, zoals de gevreesde tenniselleboog. Een aandoening die niet alleen tennisspelers treft, maar ook mensen die dagelijks herhalende bewegingen maken met hun armen en handen. In deze blog gaan we dieper in op de tenniselleboog, de oorzaken, symptomen en behandelingen, en geven we enkele nuttige tips om ermee om te gaan.

1. Wat is een tenniselleboog? Een tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, is een vorm van overbelasting dat optreedt wanneer pezen en spieren in de elleboog overmatig worden belast, meestal door repetitieve bewegingen. Dit kan resulteren in pijn, stijfheid en zwakte in de elleboog en onderarm.

2. Oorzaken en symptomen: De meest voorkomende oorzaak van een tenniselleboog is herhaalde belasting van de onderarmspieren, vaak door het slaan van een tennisbal of andere activiteiten waarbij de pols herhaaldelijk wordt gestrekt en gedraaid. Andere mogelijke oorzaken zijn het tillen van zware voorwerpen, schilderen en zelfs typen. De symptomen van een tenniselleboog zijn onder meer pijn aan de buitenkant van de elleboog, moeite met het grijpen en tillen van objecten, zwakte in de grip en soms ook pijn die uitstraalt naar de onderarm.

3. behandelingen:

1. Rust: Vermijd activiteiten die de pijn verergeren en geef je elleboog voldoende rust om te genezen.

2. IJs: Breng gedurende 15-20 minuten ijs aan op de pijnlijke plek om zwelling en pijn te verminderen. Doe dit meerdere keren per dag.

3. Pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol kunnen helpen om de pijn te verlichten. Volg altijd de instructies op de verpakking of raadpleeg een arts.

4. Oefeningen en rekoefeningen: Specifieke oefeningen en rekoefeningen kunnen helpen bij het versterken en stretchen van de spieren rondom de elleboog. Een fysiotherapeut kan je helpen met het aanleren van de juiste technieken. Daarnaast zijn fricties en massage van de onderarmspieren een goede behandeling.

Daarnaast biedt Gezond op Dreef ook Shockwave Therapie aan. Deze therapie maakt gebruik van geluidsgolven om het genezingsproces te bevorderen en pijn te verminderen.

Wil u meer informatie over de behandeling van een tenniselleboog of heeft u zelf vergelijkbare klachten? Neem dan contact met ons op en dan bepalen we samen wat voor u de beste behandeling is!